Sortering af hele databasen:
Søgning på databasen:
- Nyheder -
- Om siden -
- Top 20 -
- Om øl -

Rodenbach Vintage 2014

Bryggeri Type Farve Land Alkoholprocent
Rodenbach Special Rød Belgien 7 %
Klik for at se i fuld størrelse

Karakterer:
Thomas:
Anders: Ikke anmeldt

Noter:
Dufter markant af eddike, men også forholdsvis fadlagret med noter af kirsebær. Skummet er lysebrunt og ret svagt, med en elendig holdbarhed. Smagen er som ventet markant sur ved første mundfuld, men meget hurtigt fornemmes også en god sødme og masser af ristede malte, og lige derefter kommer de herlige noter fra fadlagringen og giver øllet markante noter af kirsebær. Eftersmagen er fortsat syrlig, hvilket afbalancere den store sødme fint, og noterne af kirsebær og af egetræsfad fortsætter med nærmest uformindsket styrke.
Personligt elsker jeg denne øltype, der både er sur, sød og frugtig på samme tid, modsat lambic og gauze der er rent sure. Ud fra hukommelsen har jeg dog svært ved at skelne denne øl fra den originale Rodenbach Grand Cru, men måske er den endnu mere intens i smagen, hvis man smagte dem op imod hinanden. Warning: Øllet er bestemt ikke for alle, men kræver at man er til sour ales.
Bonusinfo:
Klassisk belgisk sour ale (aka flamsk rød eller flemmish rouge). 100% fadlagret i 2 år (modsat alm. Rodenbach Grand Cru, hvor kun 2/3 er fadlagret i 2 år).


Skriv en kommentar til denne anmeldelse
Til toppen
Der har været 3097743 besøgende siden d.9/11 - 2003
Til toppen
Der er i alt 3176 anmeldte øl i databasen
Et design af TeeVee - Login